Kaasfondue Recept
Half om half Fondue met Gruyere en Vacherin Fribourgeois voor 4 personen
400 gr Gruyere geraspt
400 gr Vacherin Fribourgeois geraspt
2 el Maizena
1 teentje knoflook
2,5 tot 3 dl droge witte wijn
1 mespunt nootmuskaat
2 el kirsch
Zout,peper
Meng in een kom de Gruyere ,Vacherin en het zetmeel.Zet opzij
Wrijf de pan in met het teentje knoflook.Breng de witte wijn aan de kook.Voordat het kookpunt is bereikt,verlaag je het vuur.Voeg op middelhoog vuur-onder voortdurend roeren met een houten lepel-de kaas handje voor handje toe tot de kaas is gesmolten en het mengsel homogeen is.Herhaal dit tot de kaas op is.Breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat.Voeg vervolgen de kirsch toe.
Ontsteek het brandertje van het fonduestel.De vlam moet zwak zijn zodat de fondue het kookpunt niet bereikt.Zet pan op de brander.
Serveer met met brood,zilveruitjes en augurk.
Eet smakelijk!
Tip ! Met het brood op het fonduevorkje de kaas blijven roeren.