Kaasfondue Recept

Half om half Fondue met Gruyere en Vacherin Fribourgeois voor 4 personen

400 gr Gruyere geraspt

400 gr Vacherin Fribourgeois geraspt

2 el Maizena

1 teentje knoflook

2,5 tot 3 dl droge witte wijn

1 mespunt nootmuskaat

2 el kirsch

Zout,peper

Meng in een kom de Gruyere ,Vacherin en het zetmeel.Zet opzij

Wrijf de pan in met het teentje knoflook.Breng de witte wijn aan de kook.Voordat het kookpunt is bereikt,verlaag je het vuur.Voeg op middelhoog vuur-onder voortdurend roeren met een houten lepel-de kaas handje voor handje toe tot de kaas is gesmolten en het mengsel homogeen is.Herhaal dit tot de kaas op is.Breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat.Voeg vervolgen de kirsch toe.

Ontsteek het brandertje van het fonduestel.De vlam moet zwak zijn zodat de fondue het kookpunt niet bereikt.Zet pan op de brander.

Serveer met met brood,zilveruitjes en augurk.

Eet smakelijk!

Tip ! Met het brood op het fonduevorkje de kaas blijven roeren.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2024 Lifestyle Kaas en Delicatessen.Uw kaas,wijn en delicatessen specialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.