Artikel 2 van 2

Prei taart

Preitaart

6 plakjes hartige taart deeg
400 gr prei
250 ml crème fraîche
150 gr geraspte Stompetoren snijdbaar oud
5 eieren
1 snuf kerriepoeder
250 gr champignons
peper en zout
boter 
2 eetlepels paneermeel

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Laat het deeg ontdooien.

Snijd de prei fijn en bak de prei in een pan tot deze iets geslonken is.

Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een andere pan voor ongeveer 5 minuutjes. Mocht er veel vocht uit de prei of champignons komen dan kun je deze afgieten.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest goed in.

Bekleed de binnenzijde met de plakjes deeg, druk ze goed aan elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een laagje paneermeel.

Klop de eieren los met de crème fraîche, kerrie, peper en zout.

Voeg de prei en champignons toe en schep er door.

Voeg dan ook de kaas toe (bewaar een beetje voor er bovenop).

Giet het mengsel in de met deeg bekleedde vorm. Bestrooi de bovenzijde met een beetje kaas.

Zet de preitaart 40 minuten in de oven tot hij gaar is.

Tip: Voeg eventueel wat gebakken spekjes toe.

Bron: leukerecepten.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2024 Lifestyle Kaas en Delicatessen.Uw kaas,wijn en delicatessen specialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.